Bemutatkozás

A tradíciók mesélik el rólunk, kik vagyunk, honnan jöttünk, hova tartozunk, és mi tesz minket egyedivé. Ez köti az embert a múltjához, es ezzel kapcsolódik a jövőjéhez. A hagyományos művészeti ágak fontos részei a kulturális örökségnek. Ezen hagyományok hordozói adják tovább a tudást: egyik generáció a következőnek, egyik ember a másiknak. Ilyenkor a múlt egy része fennmarad, ugyanakkor újabb bölcsességgel és szépséggel egészül ki.

Az ÖKOGENERÁCIÓ Környezetvédelmi és Nevelési Nonprofit Kft, Mogyorósbánya közművelődési intézménye megalakulása óta legfőbb céljának tartja a tradicionális értékek továbbélését. Munkánk igen sokrétű, többféle korosztályt és kulturális eseményt céloz meg. Valljuk, hogy a népi kultúrának a mai high-tech környezetben is van létjogosultsága, és hogy a kortárs művészeti irányzatokkal termékeny együttműködésre képes.

Küldetésünknek tekintjük, hogy a népművészet különböző ágainak megismerésén keresztül fejlődjön képzeletük, kreativitásuk, esztétikai érzékük.

A projekt szakmai vezetője és a Kézművesség kreatív terület felelőse Szabó Albert. Szakmai múltja egyformán alkalmassá teszi a megvalósítás és a szakmai munka felügyeletére, illetve az egész projekt összefogására. Tanulmányait többek között a hágai Királyi Képzőművészeti Akadémián végezte festő és grafika szakon. Budapesten a Rózsakerti Általános Iskolában dolgozott 6 évig, ahol nemcsak pedagógiai tapasztalatait bővítette, hanem kézműves foglalkozásokat is tartott.

A Film kreatív terület szakmai felelőse (szakmai megvalósító) Ötvös Edina. Több éves tapasztalattal rendelkezik a média területén, sikeres sajtófőnök és kommunikációs munkatárs pozíciót is ellátott már.  Sikeresen elvégezte a Képalkotás című filmes tanfolyamot is.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

TÁMOP-3.2.3/A-11/1-2012-0004 ÁLMODJ, INSPIRÁLJ, ALKOSS!

 „Építő közösségek” 3. ütem – A) közművelődési intézmények a kreatív iparral kapcsolatos alapkompetenciák fejlesztését elősegítő új tanulási formák szolgálatában c. pályázati kiírás